Logowanie

Kategorie

porady
platnosc

Koszyk

Produktów: 0
Razem: 0,00 zł

Zdrowa żywność

Kosmetyki naturalne

Nowości

Promocje Producentów

Zestawy z miniproduktami

Producenci polecają





Jesteś 20704859 odwiedzającym

ZNAJDŹ PRODUKT

 
wyszukiwanie zaawansowane

Karta Produktu

Olej z nasion sacha inchi virgin BIO 100ml BIO PLANETE data ważności:31. 07. 18r dost. 1 op.

cena

19,90 zł

 
 
producent:
BIO PLANETE
rodzaj:
Żywność
miara:
100ml
EAN:
4260355580954

Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne zmiany w wyglądzie produktu dokonane przez producenta
SKŁADNIKI
olej z nasion sacha inchi* (*certyfikowamy składnik ekologiczny)

OPIS
Olej Sacha Inchi (znany również jako Inca Inchi) pozyskiwany jest z orzechów rośliny sacha inchi (Plukenetia volubilis), która rośnie w lasach deszczowych w Andach Peruwiańskich, uprawiana była od wieków w peruwiańskich Andach na wysokości 500-1000 m. n.p.m. Tłoczony z niej olej, o delikatnym posmaku fasoli, dotychczas mało znany – teraz stał się prawdziwym odkryciem. Charakteryzuje się wyjątkową kompozycją wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego (41g/100ml) należącego do nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3. Zawiera także kwasy omega-6 i omega- 9 w idealnych proporcjach. Codzienne spożycie 2 g oleju z nasion sacha inchi przyczynia się do zachowania normalnego poziomu cholesterolu we krwi orazOmega 3, których nasz organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Z tego powodu zyskał opinię „najlepszego oleju na świecie”. Zawarte w nim tokoferole (Witamina E) na poziomie 15mg/100ml działają jak naturalne antyoksydanty – jedna łyżeczka oleju pokrywa 19% rekomendowanego dziennego spożycia Witaminy E. Kilka kropel oleju sacha inchi doda uroku dojrzałej cerze (poprzez nawilżenie oraz regenerację komórek). Dodaj kilka kropel oleju z nasion sacha inchi do codziennego kremu. Olej z nasion sacha inchi nie zawiera algenów, posiada właściwości nawilżające oraz przeciwzmarszczkowe. Ponadto przyczynia się do regeneracji zniszczonych i suchych włosów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dzięki swojemu przyjemnemu aromatowi (podobnemu do fasoli), olej z nasion sacha inchi ma wszechstronne zastosowanie kulinarne: poprawia smak sałatek oraz dań warzywnych, może być świetnym i zdrowym składnikiem dressingów, dipów lub majonezu. Sugestia: Dodaj olej sacha inchi do dania z grzybów aby podkreślić ich wyjątkowy smak.

ZALECANE SPOŻYCIE
Wskazówka: Możesz spożywać olej w czystej postaci (lub w połączeniu z miodem) – taka kuracja nie powinna jednak przekraczać 12-16 tygodni i nie jest polecana kobietom w ciąży. Nie należy podgrzewać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3441kJ / 837 kcal
Tłuszcz - 93,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 7,0 g
w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 10,0 g
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 76,0 g
kwas Omega 6 - 32,0 g
kwas Omega 3 - 44,0 g
Węglowodany - 0,0 g
w tym cukry - 0,0 g
Białko - 0,0 g
Sól - 0,0 g
Witamina E - 35,0 mg (292% zalecanego, dziennego spożycia)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywac w lodówce.