Opis produktu
SKŁADNIKI
pasta daktylowa* 54,86% (daktyle* 100%), orzeszki ziemne prażone* 14,32%, wiórki kokosowe* 12,16%, amarantus ekspandowany* 10,27%, kakao naturalne proszek* 8,38% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
BIO BATON TOSIA to przekąska bez dodatku cukru - oparta o słodycz daktyli, energię zbóż i bogactwo orzechów, z dodatkiem pobudzającego kakao. Baton sprawdzi się idealnie na wycieczce, w szkole i zawsze wtedy, gdy potrzebujesz zdrowego zastrzyku energii bez dodatku cukru!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1680 kJ / 401 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,7 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 37 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,04 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy, sezam i soję
UWAGA
Produkt dla dzieci powyżej 3 roku życia. Pomimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać fragmenty łupin orzechów lub pstek owoców.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT: HELPA (kaszki)
Producent - nazwa i adres: HELPA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA, ŻABIA 40, 05-504 HENRYKÓW-UROCZE
Kraj Producenta: Polska