Opis produktu
Opis produktu Włosi najczęściej przygotowują swoje ulubione risotto na bazie ryżu odmiany Carnaroli, który różni się od bardziej powszechnego ryżu Arborio tym, iż posiada wyższą zawartość skrobi, twardszy środek ziarna i dłuższy kształt. Te właściwości powodują, że typowo włoskie risotto ma doskonale kremową konsystencję ale ziarna ryżu pozostają w środku zawsze mocno „al dente”.Składnikiryż carnaroli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcalTłuszcz - 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 79 gw tym cukry - 0,2 gBłonnik - 1,1 gBiałko - 6,5 gSól - 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIADo ugotowania 100 g ryżu potrzeba pół litra wody.Gotować we wrzącej, osolonej wodzie na małym ogniu przez ok. 14-16 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu opakowania wsypać do szklanego pojemnika i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacje dotyczące bezpieczeństwaPrzechowywać w miejscu suchym i przewiewnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed słońcem.Po otwarciu opakowania wsypać do szklanego pojemnika i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Producent Alce Nero SpA La Cesenate Conserve Alimentari S.p.A. Bolonia, Włochy www.int.alcenero.comDystrybutorBio Planet S.A.Wilkowa Wieś 705-084 Leszno, Polskainfo@bioplanet.pl