Opis produktu
SKŁADNIKImąka pełnoziarnista z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania ’al dente’: 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcalTłuszcz - 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 gWęglowodany - 66 gw tym cukry - 3,2 gBłonnik - 7,7 gBiałko - 12 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Informacje dot. bezpieczeństwa:Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.Zrównoważony sposób żywienia prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.Preparat należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.Informacje dot. bezpieczeństwa:Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.Zrównoważony sposób żywienia prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.Preparat należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SZCZEGÓŁY PRODUKTUBEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIOWEGAŃSKI: WEGAŃSKIWEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKIPRODUCENT (marka): ALCE NERO (włoskie produkty)PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: WłochyProducent:Alce Nero SpA La Cesenate Conserve Alimentari S.p.A. Bolonia, Włochy www.int.alcenero.com