Opis produktu
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
OLIWA Z OLIWEK najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Oliwa z oliwek Extra Virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa ta posiada bogaty aromat i wyjątkowy smak. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowana do potraw na zimno, sałatek i sosów. Jest wspaniałym dodatkiem do dań z makaronem, ryżem i owocami morza.
Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego tryby życia.
SKŁADNIKI: oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
Wartość odżywcza 100 ml:
Wartość energetyczna (energia)
3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz, w tym:
91 g kwasy tłuszczowe nasycone
16,2 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone
63,6 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone
11,2 g Węglowodany, w tym:
0 g cukry
0 g Białko
0 g Sól
0 g Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 10,5 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 59,5 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. W niskiej temperaturze zmienia konsystencję na stałą.
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Hiszpania.