Opis produktu
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim przygotowane. Dzięki temu dania zachowują swój oryginalny smak. Można go stosować również na zimno, jako dodatek do sałatek, surówek oraz wszelkiego rodzaju sosów i dressingów.
SKŁADNIKI: olej ryżowy rafinowany, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna (energia)
3381 kJ/822 kcal
Tłuszcz, w tym:
91,4 g kwasy tłuszczowe nasycone
18,9 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone
41,4 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone
31,1 g Węglowodany, w tym:
0 g cukry
0 g Białko
0 g Sól
0 g Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 30 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 40,1 g
Miejsce pochodzenia: UE.