0
Koszyk
0 zł

Vivomixx proszek do sporządzania zawiesiny doustnej 10 saszetek


Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu. Nie ponosimy odpowiedzialności za ewentualne zmiany w wyglądzie produktu dokonane przez producenta
75,98 zł

producent:
PHARMABEST SP. Z O.O.
rodzaj:
Suplement diety
miara:
10 sasz.
kraj:
POLSKA
EAN:
5903111160081


Opis produktu


Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Po zakończeniu stosowania produktu, należy pozbyć się pozostałości. Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25°C przez maksymalnie 7 dni

Vivomixx® to suplement diety w postaci proszku do sporządzenia zawiesiny doustnej w saszetkach, zawierający liofilizat żywych kultur bakterii. Przeznaczony do suplementacji diety dzieci powyżej 3 lat i osób dorosłych. Saszetka zawiera 450 miliardów (4,5x1011) jednostek tworzących kolonie (jtk.).
Produkt bezglutenowy
Produkt bezlaktozowy
To kompozycja 8 szczepów liofilizowanych, żywych kultur bakterii probiotycznych:
Streptococcus thermophilus DSM24731®, Bifidobacterium longum DSM24736®, Bifidobacterium breve DSM24732®, Bifidobacterium infantis DSM24737®, Lactobacillus acidophilus DSM24735®, Lactobacillus plantarum DSM24730®, Lactobacillus paracasei DSM24733®, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus DSM24734®,

Składniki W 1 saszetce
Liofilizowane żywe kultury bakterii 450 mld jtk.

Zalecana dzienna porcja do spożycia
1-2 saszetki,
Sposób przygotowania i sposób użycia
U dzieci powyżej 3 lat i osób dorosłych: zawartość saszetki należy rozpuścić w letniej wodzie lub innym letnim płynie (mleko, sok, jogurt) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Zawartości saszetki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych.


Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią. Po zakończeniu stosowania produktu, należy pozbyć się pozostałości. Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25°C przez maksymalnie 7 dni bez negatywnego wpływu na zawartość.