Opis produktu
Hartuś ODPORNOŚĆ - dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznegoHartuś Odporność to preparat przeznaczony do postępowania dietetycznego w stanach grypy i przeziębienia oraz w osłabieniu po przebytych chorobach w celu wzmocnienia naturalnego funkcjonowania układu odpornościowego. Polecany do stosowania szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności na infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych w celu wsparcia naturalnych funkcji układu immunologicznego. Polecany już po pierwszym roku życia. Skuteczność syropu bazuje na synergistycznym działaniu aż czterech standaryzowanych substancji aktywnych: aloesu, aceroli, czarnego bzu i Yestimun® beta-glukanu.Hartuś Odporność o malinowym smaku, wyprodukowany jest w 100% z naturalnych składników:standaryzowany wyciąg z aloesu zawierający nie mniej niż 5% polisacharydów. Aloes dzięki zawartości polisacharydów zwiększa odporność organizmu poprzez aktywizację makrofagów oraz limfocytów B do produkcji przeciwciał. Wykazuje działanie antyoksydacyjne;standaryzowany wyciąg z owoców bzu czarnego zawierający nie mniej niż 10% związków polifenolowych. Owoce bzu czarnego bogate w związki polifenolowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy oraz pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wykazują działanie napotne oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych;standaryzowany wyciąg z owoców aceroli zawierający nie mniej niż 25% witaminy C. Zawarta w owocach aceroli naturalna witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C bierze udział w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych;opatentowany Yestimun® beta-glukan. Beta-glukan to naturalny polisacharyd występujący w ścianach komórkowych mikroorganizmów z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Chroniona patentem metoda pozyskiwania Yestimun® beta-glukanu pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 85% koncentracji czystego beta-glukanu 1,3/1,6 D pozbawionego innych składników mogących osłabić jego działanie (przede wszystkim białek i tłuszczów).