Opis produktu
Składniki: malina liofilizowana
Liofilizowana malina zawiera witaminy E, B2, B6. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ryboflawina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i pomaga utrzymać właściwy metabolizm żelaza. Witamina B6 wpływa na prawidłową produkcję czerwonych krwinek i pomaga w odpowiedniej syntezie cysteiny.
Liofilizacja polega na sublimacji, czyli suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Liofilizowane owoce i warzywa zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Takie owoce nie zawierają żadnych dodatków czy konserwantów. Liofilizaty są przy okazji oczyszczane z bakterii, które mogą być obecne w świeżym surowcu.
Więcej o produktach liofilizowanych na naszym blogu:
https://www.zdroweslodycze.pl/owoce-i-warzywa-liofilizowane---zdrowa-przekaska-i-dodatek-do-deserow
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1329 kJ/318 kcal
Tłuszcz: 4,9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 31 g
Błonnik: 46 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,02 g