Opis produktu
Olej arganowy to produkt otrzymywany w wyniku tłoczenia nasion arganu (Argania spinosa). Olej arganowy już od dawna wykorzystywany jest do celów kulinarnych. Charakteryzuje się przyjemnym, orzechowym aromatem oraz wyrazistym smakiem. Olej arganowy ma zastosowanie w kuchni jako dodatek do sałatek, sosów, potraw z ryb i mięs – jest używany jako idealny dodatek do dziczyzny. Znakomicie smakuje w połączeniu z białym pieczywem.
SKŁADNIKI: olej z prażonych nasion arganu, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość energetyczna (energia)
3374 kJ/820 kcal
Tłuszcz, w tym:
91,2 g kwasy tłuszczowe nasycone
17,2 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone
44,6 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone
29,4 g Węglowodany, w tym:
0 g cukry
0 g Białko
0 g Sól
Omega-6 (kwas linolowy) 29,2 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 44,1 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Maroko.