Opis produktu
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron i posiada delikatny smak. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem, właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.
SKŁADNIKI: rafinowany olej z pestek winogron, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość odżywcza w 100 ml
Wartość energetyczna (energia)
3396 kJ/826 kcal
Tłuszcz, w tym:
91,8 g kwasy tłuszczowe nasycone
11 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone
20,8 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone
60 g Węglowodany, w tym:
0 g cukry
0 g Białko
0 g Sól
0 g Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 59,2 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 20 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia: Włochy.