Opis produktu
Coloflor max, 24 kapsułki - opis produktu
Coloflor max zawiera mikrokapsułkowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG oraz inulinę. Lactobacillus rhamnosus GG jest jednym z najlepiej poznanych szczepów bakteryjnych, a jego korzystne działanie zostało potwierdzone w licznych badaniach naukowych. W celu ochrony bakterii zawartych w preparacie, zastosowano dwie nowatorskie technologie: mikrokapsułkowanie komórek bakterii i innowacyjne kapsułki DRCAPS. Dzięki zastosowaniu podwójnego systemu ochronnego, bakterie zawarte w preparacie wykazują zwiększoną odporność na niskie pH soku żołądkowego i na działanie enzymów trawiennych, co poprawia ich przeżywalność w układzie pokarmowym, pozwala na zachowanie wysokiej aktywności biologicznej i powoduje, że docierają do jelit.
Zastosowanie: suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
Zalecane spożycie: 1 kapsułkę dziennie. Kapsułkę należy połknąć i popić wodą.
Składniki: inulina, hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki), substancja wypełniająca: celuloza, maltodekstryna, mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, substancja żelująca: guma gellan, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, barwnik: dwutlenek tytanu.
1 kaspułka zawiera: 6 miliardów mikrokapsułkowanych żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, inulina 179mg.
Ważne wskazówki:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza, w suchym i ciemnym miejscu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie zamrażać.
Producent:
Oleofarm Sp. z o.o.,
Mokronoska 8
52-407 Wrocław.
Uwaga! Produkt należy przechowywać w lodówce, w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza, w oryginalnym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci. Dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze 15-25 stopni Celsjusza przez maksymalnie 3 dni bez negatywnego wpływu na zawartość.