Opis produktu
Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past. Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych omega-3 oraz tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
SKŁADNIKI: olej rzepakowy tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość odżywcza 100 ml:
Wartość energetyczna (energia) 3378 kJ/821 kcal
Tłuszcz, w tym: 91,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 60,1 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 24,8 g
Węglowodany, w tym: 0 g
cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Pozostałe:
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 7,9 g
Omega-6 (kwas linolowy) 16,8 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 55,8 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temp. pokojowej.
Miejsce pochodzenia: UE.
Pozostałe:
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 7,9 g
Omega-6 (kwas linolowy) 16,8 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 55,8 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temp. pokojowej.
Miejsce pochodzenia: UE.