Opis produktu
Olej z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. Wspaniale podkreśla smak potraw przygotowywanych na zimno, zwłaszcza sałatek, surówek, dipów, sosów i pikantnych past. Olej z awokado charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
SKŁADNIKI: olej z awokado tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.
Wartość odżywcza 100 ml:
Wartość energetyczna (energia)
3374 kJ/820 kcal
Tłuszcz, w tym:
91,2 g Kwasy tłuszczowe nasycone
18 g Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
63,2 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
10 g Węglowodany, w tym:
0 g cukry
0 g Białko
0 g Sól
0 g Pozostałe:
Omega-6 (kwas linolowy) 9,3 g
Omega-9 (kwas oleinowy) 51,2 g
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Miejsce lub kraj pochodzenia: A-UE, B-Kenia, C- RPA.