Jagoda kamczacka kryje w sobie niezwykłe właściwości zdrowotne. Sok z jagody kamczackiej wyciskany z tych drobnych owoców zdobywa coraz większą popularność ze względu na swoje nie tylko wyśmienite walory smakowe, ale także zalety dla zdrowia. Zawiera bowiem w sobie bogactwo składników odżywczych, w tym witamin, minerałów i antyoksydantów. Jagoda kamczacka jest źródłem witaminy C, A, E oraz witamin z grupy B, w tym kwasu pantotenowego, który wspiera metabolizm. Ma także minerały, takie jak potas, żelazo, mangan i wapń, które są istotne dla zdrowia kości, funkcji mięśni oraz utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi.
... Więcej
Jagoda kamczacka obfituje również w antyoksydanty, takie jak antocyjany, kwercetyna, które pomagają zwalczać wolne rodniki, chroniąc organizm przed stresem oksydacyjnym i zapobiegając chorobom serca, nowotworom i starzeniu się skóry. Kilka łyków tego pysznego soku może dostarczyć organizmowi sporą dawkę składników odżywczych i wspomóc go w utrzymaniu dobrej kondycji.
Sok z jagody kamczackiej – na co pomaga?
Doskonałej jakości sok tłoczony ze świeżych owoców jagody kamczackiej spożywany regularnie to dobry sposób na poprawę odporności, ale nie tylko. Obecne w nim antyoksydanty pomagają też w obniżaniu poziomu złego cholesterolu LDL we krwi, poprawie elastyczności naczyń krwionośnych, zapobiegają też infekcjom dróg moczowych i poprawiają trawienie dzięki zawartości błonnika pokarmowego. Sok z jagody kamczackiej marki BATOM bez wątpienia więc warto włączyć do codziennej diety.
Mniej