Opis produktu
Opis produktu
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Składniki
mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed słońcem.
Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu.
Producent
Bartolini - dane kontaktowe:
Siedziba: ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
Biuro i zakład produkcyjny: ul. Boryszewska 8, 05-462 Wiązowna
Telefon/fax: +48 22 789-06-33, +48 22 498-28-02
E-mail: biuro@bartolini.com.pl