Opis produktu
Estabiom Mama to suplement diety w formie kapsułek przeznaczony dla kobiet, w szczególności w okresie ciąży oraz karmienia piersią. Formuła stanowiąca połączenie trzech rodzajów bakterii z rodzaju Lactobacillus, inuliny oraz witaminy C doskonale sprawdzi się jako uzupełnienie codziennej diety.
Estabiom Mama – składniki i ich właściwości
Jedna kapsułka preparatu zawiera 7,5 mld bakterii kwasu mlekowego, w tym szczep jelitowy Lactobacillus rhamnosus GG i dwa szczepy bakterii ginekologicznych: Lactobacillus acidophilus La-14 i Lactobacillus rhamnosus HN001 oraz 125 mg witaminy C w postaci kwasu L-askorbinowego i 50,5 mg inuliny. Cenne składniki aktywne zamknięto w roślinnej kapsułce wykonanej z hydroksypropylometylocelulozy.
Szczepy bakterii zawarte w preparacie Estabiom Mama są odporne na działanie kwasów żołądkowych oraz enzymów trawiennych.
Inulina stanowi materiał odżywczy dla bakterii.
Witamina C wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i zwiększa przyswajanie żelaza. Pomaga również w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, chrząstki, dziąseł, zębów i naczyń krwionośnych. Przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Aby uzyskać korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania, zaleca się spożywać 1 kapsułkę Estabiom Mama dziennie. Preparat jest stabilny w temperaturze pokojowej i nie wymaga przechowywania w lodówce.
Zastosowanie
Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu, w szczególności w okresie ciąży, połogu i karmienia piersią.
Zalecane spożycie
Dorosłe kobiety: 1 kapsułka dziennie.
Kapsułkę można połknąć w całości lub otworzyć i jej zawartość rozpuścić w letnim płynie (spożyć bezpośrednio po przygotowaniu).
Składniki
Witamina C (kwas L-askorbinowy), kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza; Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), inulina, Lactobacillus acidophilus La-14, Lactobacillus rhamnosus HN001.
1 kapsułka zawiera:
witamina C 100 mg (125%)*, Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) 5 x 10^9 CFU**, Lactobacillus acidophilus La-14 2 x 10^9 CFU**, Lactobacillus rhamnosus HN001 0,5 x 10^9 CFU**, inulina 50,5 mg.
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**CFU – jednostka tworząca kolonię (ang. Colony-forming Unit)
Informacje dot. bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, Chronić przed światłem.
Zawartość netto
20 kapsułek
Producent
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35
02-822 Warszawa
www.uspzdrowie.pl