Opis produktu
Opis produktu
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz kremowa polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 26 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans.
Składniki
mieszanka białek 25,6 % (koncentrat białka SERWATKOWEGO, koncentrat białka MLEKA, izolat białka SOJOWEGO), syrop maltozowy, polewa z kakao 18 % [cukier, tłuszcze roślinne (z ziaren palmy, palmowy, shea, w zmiennych proporcjach), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 16 %, emulgatory: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy], oligofruktoza (błonnik rozpuszczalny), olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, płatki SOJOWE, rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy), chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 2 %, emulgator: lecytyny (z SOI), naturalny aromat czekolady, aromaty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1789 kJ/426 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy nasycone: 8,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 6,9 g
Białko: 25 g
Sól: 0,56 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Alergeny – Sprawdź skład produktu pod kątem alergenów występujących w produkcie, które mogą wywołać reakcje alergiczne u niektórych osób. Jeśli masz alergie,na któryś ze składników lepiej unikać tego produktu.
Przechowywanie – Trzymaj baton w suchym, chłodnym miejscu, aby zachować świeżość i zapobiec zepsuciu. Unikaj wystawiania go na działanie wilgoci lub wysokiej temperatury, co może zmienić jego konsystencję i smak.
Dzieci – Zawsze należy uważać przy podawaniu batona dzieciom, zwłaszcza ze względu na twardą teksturę, która może stanowić ryzyko zadławienia, zwłaszcza jeśli dziecko nie jest wystarczająco duże, by radzić sobie z taką przekąską.
Producent
MAXSPORT
BAULI SLOVAKIA & CZECH REPUBLIC s.r.o., Mlynské Luhy 76/A 821 05 Bratislava
Słowacja
sales@maxsport.sk
Dytrybutor
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno, Polska
info@bioplanet.pl